Recepty Dezerty Univerzální táč "desetiminutovka" se sezónním ovocem
Ingredience
350 g polohrubé mouky
100 g moučkového cukru
150 g másla
125 ml mléka
2 vejce
150 g bílého jogurtu
1 vanilkový cukr
1/2 prášku do pečiva
sezónní ovoce
Postup přípravy
1
Mouku, cukr a změklé máslo rukama smícháme a vytvoříme drobenku.
2
Jednu třetinu dáme stranou, do zbylé části přidáme mléko, vajíčka, jogurt, vanilkový cukr, půl prášku do pečiva a důkladně promícháme.
3
Těsto vylijeme na plech vyložený pečícím papírem, zasypeme jej dostatečným množstvím oblíbeného ovoce (rybíz, meruňky, třešně, maliny, angrešt, ...) a na závěr drobenkou.
4
Táč pečeme v troubě vyhřáté na 180°C asi 25 minut.
Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Recepty podle Vaší chuti

A jéje! Žádné výsledky Prosím, změňte kategorii.
Před více než 1 rokem