Uramaki sushi se sezamovými semínky

Ingredience

300 g sushi rýže
30 ml rýžového octa
25 g moučkového cukru
1 lžička soli
1 avokádo
1 balení sushi nori (mořských řas)
sezam
černá sezamová semínka

Postup přípravy

1

Avokádo rozpůlíme, vyndáme pecku a vyloupneme dužinu. Avokádo nakrájíme na nudličky.

2

Rýži důkladně propláchneme vodou, dokud nepoteče pouze čistá voda. Rýži uvaříme podle návodu na obalu.

3

V mističce rozmícháme ocet, cukr a sůl. Mícháme tak dlouho, dokud se ocet i cukr nerozpustí.

4

Octovou směs vmícháme do ještě teplé rýže. Připravíme si rolovací podložku, řasu, vodu a potravinovou fólii.

5

Na rolovací podložku položíme řasu, na ni rovnoměrně rozmístíme rýži a tu pokryjeme fólií. Řasu opatrně zvedneme a otočíme, aby dole zůstala fólie s rýží.

6

Na řasu poklademe připravené avokádo a sushi srolujeme. Sundáme fólii, nožem nakrájíme rolky. V misce smícháme černá a bílá sezamová semínka a rolky v nich obalíme.

7

Hotové sushi podáváme se sojovou omáčkou, zázvorem nebo wasabi.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3