Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
TIP: Uvařené uzené maso snězte s chlebem nebo ho přidejte do polévky, bude tak ještě sytější.
Nejprve si připravíme vývar. Maso očistíme, odřízneme kousky masa od kosti a maso i s kůží vhodíme do hrnce. Přidáme kost, cibuli, bobkový list, pepř, nové koření a vše zalijeme studenou vodou.
Maso dáme vařit na nízkou teplotu, vaříme pomalu a z vývaru sbíráme tuk. Takto vaříme polévku hodinu.
Mezitím si oloupeme kořenovou zeleninu, tedy celer, mrkev i petržel. Po hodině vaření přidáme do polévky kořenovou zeleninu, česnek a vaříme do měkka.
Houby namočíme do vody, aby byly měkké. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Hotový vývar scedíme a zeleninu necháme vychladnout.
Do vývaru nasypeme kroupy, houby a brambory. Vaříme do měkka, dalších 15 minut. Jakmile je vše měkké, uvařenou zeleninu nakrájíme na kostičky a vmícháme do polévky. Polévku osolíme, opepříme a přidáme majoránku.
Petrželku nakrájíme na drobno, nasypeme do polévky a můžeme podávat.