Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Hrášek opláchneme a scedíme, dáme ho do středně velkého hrnce a zalijeme vodou. Vaříme asi 15 minut. Dáváme pozor, aby nevypěnil. Hotový hrášek si odložíme stranou.
Cibuli, česnek a ostatní zeleninu nakrájíme na kostky. Na pánvi rozpálíme olej, přidáme nakrájené suroviny společně s tymiánem. Směs restujeme 8–10 minut, dokud zelenina nezměkne. Občas ji promícháme.
Měkkou zeleninu vložíme do hrnce s vodou a hrachem. Uzenou vepřovou pečeni nakrájíme na větší kostky a dáme do hrnce společně s bobkovým listem. Osolíme a opepříme. Necháme projít varem a potom za stálého míchání vaříme na mírném plameni asi 1,5 hodiny. Hrášek se začne rozpadat, čímž polévku zahustí. Na závěr z ní vyndáme bobkový list a přidáme majoránku.
Polévku ozdobíme na kostky nakrájenými a na másle osmaženými topinkami. Nakonec ji ještě posypeme čerstvým tymiánem a řapíkatým celerem.