Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
„Pečený kapr nejen výborně chutná, ale zachová si i cenné látky. Salát bez majonézy je pro naše trávení méně zatěžující, než klasický. Rovněž tepelně upravená zelenina se tráví lépe, než syrová a není potřeba se obávat, že utrpí na své hodnotě. Při přípravě ryby má svou klíčovou roli citrónová šťáva, pomáhá z kapřího masa odstranit pachuť bahna. Při servírování si rybu opět citrónem pokapejte, získá tím na své chuti. A z nutričního pohledu lépe díky vitamínu C vstřebáte železo,“ říká dietoložka Zuzana Pavelková Šafářová
Bramborový salát bez majonézy: Uvaříme brambory ve slupce, očistíme mrkve, cibuli a celer, nakrájíme a poté uvaříme společně s hráškem.
Oloupané brambory a okurky nakrájíme a smícháme s uvařenou směsí zeleniny.
Přidáme hořčici, olivový olej, jogurt, pepř, sůl, nálev z okurek a vše promícháme.
Kapr smažený v troubě: Vysušíme kousky kapra papírovými ubrousky, zakápneme šťávou z citronu a osolíme. Řízky obalíme v mouce, ve vajíčku a ve strouhance.
Na plech dáme pečicí papír a polijeme ho olejem.
Obalené kousky kapra položíme na pečicí papír, lehce zakápneme olejem a pečeme na 180°C po dobu 20–30 minut.