Recepty Hlavní jídla Ryby V troubě smažený kapr s bramborovým salátem bez majonézy

Ingredience

Bramborový salát bez majonézy:
10 brambor (malých)
2 mrkve
2 celery
1 červená cibule
3 kyselé okurky (a 100 ml nálevu)
150 g mraženého zeleného hrášku
300 ml bílého jogurtu
2 lžíce plnotučné hořčice
2 lžíce olivového oleje
mletý černý pepř
Kapr:
4 ks kapra (přes noc naložené v mléku)
1 citron (jen šťáva)
hladká mouka
vejce
strouhanka
slunečnicový olej
sůl
pečící papír

Popis

„Pečený kapr nejen výborně chutná, ale zachová si i cenné látky. Salát bez majonézy je pro naše trávení méně zatěžující, než klasický. Rovněž tepelně upravená zelenina se tráví lépe, než syrová a není potřeba se obávat, že utrpí na své hodnotě. Při přípravě ryby má svou klíčovou roli citrónová šťáva, pomáhá z kapřího masa odstranit pachuť bahna. Při servírování si rybu opět citrónem pokapejte, získá tím na své chuti. A z nutričního pohledu lépe díky vitamínu C vstřebáte železo,“ říká dietoložka Zuzana Pavelková Šafářová

Postup přípravy

1

Bramborový salát bez majonézy: Uvaříme brambory ve slupce, očistíme mrkve, cibuli a celer, nakrájíme a poté uvaříme společně s hráškem.

2

Oloupané brambory a okurky nakrájíme a smícháme s uvařenou směsí zeleniny.

3

Přidáme hořčici, olivový olej, jogurt, pepř, sůl, nálev z okurek a vše promícháme.

4

Kapr smažený v troubě: Vysušíme kousky kapra papírovými ubrousky, zakápneme šťávou z citronu a osolíme. Řízky obalíme v mouce, ve vajíčku a ve strouhance.

5

Na plech dáme pečicí papír a polijeme ho olejem.

6

Obalené kousky kapra položíme na pečicí papír, lehce zakápneme olejem a pečeme na 180°C po dobu 20–30 minut.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3