Recepty Předkrmy Studené Vajíčkový salát z Moravy

Ingredience

8 vajec
250 ml zakysané smetany
1 brambora (vařená)
2 kyselé okurky
1 jarní cibule (s natí)
1 lžička pažitky (krájené)
1 lžička plnotučné hořčice
1 citron (šťáva z 1/4)
sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy

1

Uvařené vejce a vařený brambor nakrájíme na nudličky (kolečka) spolu se sterilovanými okurkami. Přidáme nadrobno nasekanou jarní cibulku i s natí a lžičku nakrájené pažitky.

2

Do misky nalijeme zakysanou smetanu a vmícháme hořčici. Podle chuti osolíme, opepříme a dobře rozmícháme. Do větší misky dáme nakrájená vajíčka, lehce přimícháme ostatní přísady a zalijeme smetanovým dresinkem. Před podáváním necháme salát vychladit.

3

Zdobíme podle své fantazie ( šunka,zelenina,sýr,vejce)

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3