Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Troubu předehřejte na 180 °C. Dortovou formu vymažte máslem.
Máslo a čokoládu nechte rozpustit buď ve vodní lázni, nebo v mikrovlnce. Míchejte, dokud směs není zcela hladká, pak odložte stranou.
Vejce vyklepněte do velké mísy, přidejte cukr a poté 5-8 minut šlehejte šlehačem, dokud směs nezdvojnásobí svůj objem.
Čokoládu opatrně vlijte do misky s těstem a rovnoměrně promíchejte.
Přisypte do těsta mandle, mouku a sůl a pořádně promíchejte.
Přisypte mandle, mouku a sůl, pořádně promíchejte a vylijte hotové těsto do formy.
Pečte po dobu 30-35 minut, poté vytáhněte z trouby a nechte vychladnout.
Nyní si připravte polevu - šlehačku přiveďte k varu, čokoládu dejte do mísy spolu s moučkovým cukrem a přidejte horkou šlehačku. Na pár minut odložte, vymíchejte dohladka a nechejte zchladnout.
Polevou potřete celý dort, z okrajů může trochu přetéct do stran, a pak nechte chvíli odpočinout. Posypte jadérky granátového jablka a můžete servírovat!