Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
TIP: Ořechy můžete použít i vlašské, perfektně chutnají také mleté mandle.
Do mísy si připravíme mouku, mleté lískové oříšky, cukr a rozpuštěné máslo. Vše pečlivě zamícháme, zpracujeme v konzistentní těsto, které zabalíme do fólie a necháme v lednici 1 hodinu odležet.
Z odpočinutého těsta tvarujeme rohlíčky a skládáme na plech vyložený pečicím papírem. Pečeme v troubě vyhřáté na 170 °C asi 15 minut dorůžova.
Ještě teplé (nikoliv horké!) rohlíčky obalujeme v moučkovém cukru smíchaném s vanilkovým cukrem.