Vanilkové rohlíčky

Ingredience

150 g špaldové celozrnné mouky (jemně mleté)
25 g třtinového cukru (jemně mletého)
100 g másla
50 g mletých vlašských ořechů
50 g mletých mandlí
1 citron (jen šťáva)
Na obalení
moučkový cukr (smíchaný s pravou vanilkou)
1 vanilkový lusk

Postup přípravy

1

Sypké suroviny smícháme, přidáme tuk (který předem vyndáme a necháme před použitím změknout) a šťávu z citrónu. Vše dohromady spojíme v těsto, které necháme v chladničce nejméně 2 hodiny odpočinout, klidně můžeme nechat přes noc.

2

Předehřejeme troubu na 170 stupňů.

3

Z těsta vyválíme tenký váleček, ten rozkrájíme asi na 5 cm kousky, které tvarujeme do malých rohlíčků.

4

Rohlíčky skládáme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme asi 10 minut dorůžova. Ještě teplé obalujeme ve směsi cukru a vanilky.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3