Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
TIP: Cheesecake ozdobte dle Vaší libosti, můžete zvolit například čerstvé maliny, ale i jiné lesní ovoce.
Dortová forma: Předehřejeme troubu na 180 stupňů.
Sušenky rozdrtíme a k nim přimícháme rozpuštěné máslo. Touto sušenkovou směsí pak vysteleme dno dortové formy a dáme ji do trouby na 20 minut, aby se korpus předpekl a byl pak krásně křupavý.
Do mísy přemístíme ricottu, Philadelphii, cukr, zrníčka z vanilkového lusku a vejce a vše důkladně promícháme, až vznikne hladká směs.
Když uběhne 20 minut a máme předpečený korpus, vyndáme formu z trouby a korpus necháme chvíli vychladnout (cca 15 minut). Poté na korpus opatrně přemístíme sýrovou směs a opět dáme formu do trouby.
15 minut pečeme na 180 stupňů, pak teplotu ztlumíme na 140 stupňů a pečeme dalších 45 minut. Po upečení necháme vychladnout na mřížce a posléze do lednice, nejlépe přes noc.
Před podáváním cheesecake pomažeme zakysanou smetanou.
Malinová omáčka: Do menšího hrnce dáme jak maliny, tak cukr a opatrně na mírnějším plameni zahříváme.
Cukr se rozpustí, maliny se rozvaří. Nemusíme maliny rozvařovat dlouho, je fajn, pokud v omáčce zbyde pár celých nerozvařených malin.
Omáčku necháme vychladit.
Podáváme tak, že každý ukrojený kousek cheesecaku přelijeme malinovou omáčkou.