Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
TIP 1: Nedaří se vám upéct ten pravý cheesecake nebo jej pečete poprvé? Všechny zásadní rady a postupy při pečení najdete v našem článku.
TIP 2: Místo vanilkového aroma můžete použít také vanilkový lusk.
Nejprve si nachystáme všechny potřebné ingredience a počkáme, až budou mít pokojovou teplotu. Tento krok se může zdát zbytečným, ale je velice důležitý pro konečnou podobu krému.
Máslové sušenky rozmixujeme nebo rozdrtíme a smícháme je s rozpuštěným máslem a cukrem. Vše zamícháme a vyložíme na dno formy s pečicím papírem. Směs uhladíme a dáme péct do předehřáté trouby asi na 10 minut.
Pustíme se do přípravy krému. Smícháme ricottu, tvaroh i zakysanou smetanu. Postupně přidáváme cukr a pečlivě promícháme. Nakonec přidáme vajíčka, vanilkové aroma a citronovou kůru.
Krém nalijeme na vychladlý korpus a necháme ještě 10 minut odpočinout, aby se nám nedělaly při pečení na krému bublinky.
Dáme péct do vyhřáté trouby na 160 °C asi na 30 až 40 minut. Hotový cheesecake necháme vychladnout v troubě a pak jej uložíme do ledničky.