Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Do mísy rozdrobíme droždí, přidáme sůl, lžičku cukru, trošku mléka a zamícháme.
V nové míse smícháme mouku, cukr, žloutky, špetku soli, máslo, rozinky, přidáme citronovou kůru, zbytek mléka a připravený kvásek. Vše důkladně promícháme.
Rukama zpracujeme bochánek a necháme pod utěrkou asi 1 hodinu kynout.
Vykynuté těsto rukama zpracujeme, rozdělíme na 9 dílů a z každého kousku vytvoříme pramen.
Ze 4 pramenů spleteme základnu (prameny skládáme jeden přes druhý). Konce pečlivě zahneme a přemístíme na plech vyložený pečicím papírem.
Z dalších 3 pramenů upleteme cop, poslední 2 prameny jednoduše zatočíme.
Spodní část potřeme vajíčkem. Před položením druhé patra připravíme důlek, přidáme druhé patro a opět potřeme vajíčkem. Položíme třetí patro a konce zahneme.
Celou vánočku potřeme vajíčkem a posypeme mandlemi.
Pečeme nejprve na 190°C 10 minut, potom na 170°C 50 minut