Vánočka ze špaldové mouky

Ingredience

480 g špaldové mouky
150 g másla
2 vejce (1 do těsta, 1 na potření)
100 g třtinového cukru
2 lžíce vanilkového cukru (BIO)
250 ml mléka
½ kostky čerstvého droždí
1 špetka soli
1 hrst rozinek
strouhaný kokos

Postup přípravy

1

Z dvou lžic vanilkového cukru, droždí a trošky mléka si vyrobíme kvásek a necháme ho vzejít. Mezitím si ve větší míse smícháme mouku, vejce, cukr, špetku soli, mléko a přidáme rozpuštěné máslo. Nakonec vmícháme hotový kvásek. Mícháme tak dlouho, dokud nám nevznikne vláčné těsto.

2

Do těsta nakonec přidáme rozinky a necháme ho cca hodinku kynout na teplém místě. Vykynuté těsto si rozdělíme na kousky podle toho, jak budeme vánočku zaplétat.

3

Hotovou vánočku přendáme na plech s pečícím papírem, potřeme rozšlehaným vajíčkem a pečeme v troubě vyhřáté na 180 stupňů cca 45 minut.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3