Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
TIP 1: Chcete mít polévku dokonale jemnou bez kousků hrášku? Pak ji zcedíme přes jemné sítko.
TIP 2: Ušetřete si práci s vývarem a použijte rychlejší variantu v podobě bujónu. Stačí ho zalít horkou vodou!
Hrášek necháme rozmrazit. Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno. V hrnci rozpustíme máslo a cibuli na něm necháme zesklovatět.
Do hrnce přidáme hrášek a vše zalijeme vývarem. Vaříme jen krátce, stačí 10 minut. Po Deseti minutách vaření rozmixujeme polévku tyčovým mixérem dohladka. Polévku ochutíme solí, pepřem a zjemníme smetanou.
Vaříme ještě krátce, záleží na tom, jak chceme polévku hustou. Pokud je příliš řídká, necháme ji vařit déle, díky tomu se vývar zredukuje a polévka se přirozeně zahustí.
Do polévky patří krutony. Pomocí vykrajovátek na vánoční cukroví vytvoříme z toastového chleba pěkné vánoční krutony, které na sucho opražíme na rozpálené pánvi.