Recepty Polévky Vánoční hráškový krém s krutony

Ingredience

400 g mraženého zeleného hrášku
4 plátky toustového chleba
150 ml smetany na vaření
l zeleninového bujónu
1 cibule
1 lžíce másla
sůl
mletý černý pepř

Popis

TIP 1: Chcete mít polévku dokonale jemnou bez kousků hrášku? Pak ji zcedíme přes jemné sítko.

TIP 2: Ušetřete si práci s vývarem a použijte rychlejší variantu v podobě bujónu. Stačí ho zalít horkou vodou!

Postup přípravy

1

Hrášek necháme rozmrazit. Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno. V hrnci rozpustíme máslo a cibuli na něm necháme zesklovatět.

2

Do hrnce přidáme hrášek a vše zalijeme vývarem. Vaříme jen krátce, stačí 10 minut. Po Deseti minutách vaření rozmixujeme polévku tyčovým mixérem dohladka. Polévku ochutíme solí, pepřem a zjemníme smetanou.

3

Vaříme ještě krátce, záleží na tom, jak chceme polévku hustou. Pokud je příliš řídká, necháme ji vařit déle, díky tomu se vývar zredukuje a polévka se přirozeně zahustí.

4

Do polévky patří krutony. Pomocí vykrajovátek na vánoční cukroví vytvoříme z toastového chleba pěkné vánoční krutony, které na sucho opražíme na rozpálené pánvi.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3