Jemná rybí polévka je skvělou a zdravou volbou i pro naše nejmenší. Nejí vaše děti ryby? Nebojte se, pokud jim sami neřeknete, co tahle polévka ukrývá za zázrak, ani si toho nevšimnou.
500 g rybích kostí i masem
1 mrkev
1 petržel
1/4 celeru
2 l vody
300 g kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel)
1/2 cibule
50 g másla
50 g hladké mouky
petrželka
sůl
TIP: Polévku servírujte na talíři s opečenou houskou. A pokud se vám zdá málo jemná, můžete do ní kápnout ještě trošku smetany.
Do většího si hrnce si dáme vodu s rozpůlenou, očištěnou mrkví, petrželí a celerem. Přidáme i rybí kosti a začneme vařit. Plamen snížíme na minimum tak, aby vývar jen probublával. Táhneme 60 minut a poté scedíme přes síto.
Kořenovou zeleninu na polévku si očistíme a nakrájíme na nudličky. Cibuli si pokrájíme na kostičky. Vše orestujeme na másle, zaprášíme moukou a zalijeme vývarem.
Krátce provaříme, přidáme obrané rybí maso a dosolíme. Dozdobíme petrželkou.
Více informací
Více informací
Více informací
© 2019 Tesco Stores ČR a.s.