Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Chcete vědět více? Přečtěte si informace týkající se souborů cookie. Spravovat soubory cookie
Stejně jako my si nedokážeme představit Vánoce bez rybí polévky, tak se naši slovenští sousedé neobejdou bez kapustnice. A není se čemu divit, že ji pokládají za své národní bohatství. Je opravdu delikátní. Vyzkoušejte vánoční kapustnici také. tescorecept
TIP: Kapustnica je nejlepší až druhý den a servírovaná s kouskem dobrého chleba.
Houby si namočíme přes noc do vody. Do hrnce si připravíme 4 litry vody, přidáme propláchnuté zelí, vepřovou plec, koření a sůl. Přiklopíme pokličkou a na mírném plameni vaříme 60 minut.
Mezitím si očistíme a nakrájíme na kousky brambory. Měkkou plec si vyndáme a nakrájíme na kostičky. Do vývaru přidáme brambory a vymačkané houby. Vaříme ještě 15 minut.
Poté opět do vývaru vrátíme nakrájenou plec, přidáme klobásu pokrájenou na kolečka a kysanou smetanu. Krátce povaříme. Na závěr podle chuti přidáme sůl a cukr. Na talíři dozdobíme bylinkami.
© 2025 Tesco Stores ČR a.s.