Recepty Polévky Vánoční kapustnica s vepřovým masem

Ingredience

1 kg kysaného bílého zelí

750 g vepřové plece

2 bobkové listy

5 kuliček celého pepře

3 kuličky nového koření

70 g sušených hub

3 lžíce mleté papriky

2 čabajské klobásy

4 brambory

200 ml kysané smetany

cukr

sůl

bylinky na ozdobu

Popis

TIP: Kapustnica je nejlepší až druhý den a servírovaná s kouskem dobrého chleba.

Postup přípravy

1

Houby si namočíme přes noc do vody. Do hrnce si připravíme 4 litry vody, přidáme propláchnuté zelí, vepřovou plec, koření a sůl. Přiklopíme pokličkou a na mírném plameni vaříme 60 minut.

2

Mezitím si očistíme a nakrájíme na kousky brambory. Měkkou plec si vyndáme a nakrájíme na kostičky. Do vývaru přidáme brambory a vymačkané houby. Vaříme ještě 15 minut.

3

Poté opět do vývaru vrátíme nakrájenou plec, přidáme klobásu pokrájenou na kolečka a kysanou smetanu. Krátce povaříme. Na závěr podle chuti přidáme sůl a cukr. Na talíři dozdobíme bylinkami.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Prohlédněte si letáky a katalogy


1 / 8

Recepty podle Vaší chuti

A jéje! Žádné výsledky Prosím, změňte kategorii.
2 3 4