Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
TIP: Pokud chcete, aby perníčky dostaly krásnou zlatohnědou barvu, potřete je po vytažení z trouby rozšlehaným vajíčkem se lžičkou kakaa.
V míse si smícháme mouku, sodu, perníkové koření, kakao a cukr. Máslo si ušleháme s medem a vejci. Sypkou směs vmícháme do tekuté a vypracujeme hladké těsto, které zabalíme do folie a necháme uležet v chladu.
Z těsta si vyválíme plát o šířce 2 - 3 mm. Pomocí formiček vykrajujeme různé tvary, které dáme plech péct do trouby vyhřáté na 170 °C. Pečeme 12 minut.
Bílkovou polevu si nandáme do zdobící tuby či sáčku a ozdobíme s ní perníčky dle naší fantazie.