Vánoční perníčky s nízkým obsahem laktózy
Ingredience
650 g hladké mouky
250 g moučkového cukru
100 g medu
50 g rozpuštěného másla s nízkým obsahem laktózy
4 vejce
10 g jedlé sody
2 lžíce kakaa
3 lžičky perníkového koření
1 vejce na závěrečné potření
Popis

TIP: K zdobení si připravte bílkovou polevu. Pokud chcete mít perníčky barevnější, obarvěte ji potravinářským barvivem.

Postup přípravy
1
Nejdříve si smícháme sypké suroviny - cukr, mouku, sodu, kakao a perníkové koření. Zvlášť v míse si smícháme všechny tekuté ingredience - med, vejce a rozpuštěné máslo. Sypkou směs opatrně vmícháme do tekuté. Vypracujeme hladké těsto, které necháme do druhého dne uležet.
2
Druhý den si těsto vyválíme na plát tenký 3 mm a vykrajujeme libovolné tvary perníčků. Pečeme ve vyhřáté troubě na 170 °C 10 minut. Po vytažení z trouby je ještě horké potřeme rozšlehaným vajíčkem, aby se nám perníčky krásně leskly.
Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Recepty podle Vaší chuti

A jéje! Žádné výsledky Prosím, změňte kategorii.
před 3 týdny
před 2 měsíci
20 min.
Dezerty