Recepty Dezerty Pečené Vánoční perníčky s rumovou glazurou

Ingredience

300 g hladké mouky
100 g moučkového cukru
50 g másla (změklého)
40 g medu
2 vejce
½ lžičky jedlé sody
10 lžic mléka
1 lžička perníkového koření
1 špetka soli
Poleva
2 lžíce rumu
5 lžic vody (horké)
200 g moučkového cukru

Postup přípravy

1

V míse nejdříve smícháme všechny sypké suroviny - mouku, cukr, sodu, perníkové koření a sůl. Postupně vmícháme změklé máslo, med, vejce a mléko. Vypracujeme hladké těsto, které necháme jednu hodinu odležet v chladu.

2

Předehřejeme si troubu na 160 °C. Těsto vyválíme a formičkami vykrajujeme libovolné tvary, které poskládáme na pečící papír. Perníčky pečeme 10 minut.

3

Umícháme si rum s horkou vodou a moučkovým cukrem. Poleva by měla být řidší.

4

Vychladlé perníčky namáčíme v rumové polevě. Necháme je schnout alespoň 3 hodiny.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3