Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Chcete vědět více? Přečtěte si informace týkající se souborů cookie. Spravovat soubory cookie
Tradiční vánoční dezert pro mnoho lidí je i čokoládou obalená roláda. Připravte si bezlepkovou vánoční roládu s krémovou náplní a brusinkami i na váš stůl.
TIP: Roládu můžete ještě na závěr zasněžit moučkovým cukrem a posypat čokoládovými hoblinkami.
Mouku si smícháme s práškem do pečiva a kakaem. Vejce si ušleháme s cukrem do pěny. Bude to trvat asi 7 minut. Potom opatrně vmícháme směs s moukou.
Plech si vyložíme pečicím papírem. Na něj rozetřeme těsto a dáme péct do trouby vyhřáté na 180 °C na 15 minut. Potom z placky stáhneme pečicí papír, zavineme do rolády a necháme vychladnout.
Smetanu si ušleháme do tuha. Přimícháme baileys. Máslo, čokoládu a kakao si rozpustíme ve vodní lázni.
Roládu rozvineme, potřeme krémem, posypeme brusinkami a zavineme. Vrch potřeme čokoládovou polevou a necháme zatuhnout.
© 2025 Tesco Stores ČR a.s.