Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
TIP: Do těsta můžeme vmíchat také mandle, ořechy nebo kandované ovoce.
V míse důkladně smícháme všechny ingredience (kromě rozinek).
Vzniklé těsto vyklopíme na pomoučený vál a ručně 10 – 15 minut hněteme.
Propracované těsto vrátíme do mísy, zaprášíme moukou, přikryjeme utěrkou a necháme vykynout na teplém místě 2 – 3 hodiny.
Vykynuté těsto vyklopíme na vál a zapracujeme do něj rozinky.
Z hotového těsta vytvoříme podlouhlý bochánek, který pečeme v předehřáté troubě na 130 °C 50 minut.
Hotovou štolu necháme vychladnout a pocukrujeme moučkovým cukrem.