Vánoční štola s nízkým obsahem laktózy

Ingredience

250 g hladké mouky
60 g krystalového cukru
100 ml mléka bez laktózy
50 g másla bez laktózy
20 g sušeného droždí
1 vejce
1 citron (1 lžička kůry)
rozinky (namočené v rumu)
1 špetka soli
Na ozdobení
moučkový cukr

Popis

TIP: Do těsta můžeme vmíchat také mandle, ořechy nebo kandované ovoce.

Postup přípravy

1

V míse důkladně smícháme všechny ingredience (kromě rozinek).

2

Vzniklé těsto vyklopíme na pomoučený vál a ručně 10 – 15 minut hněteme.

3

Propracované těsto vrátíme do mísy, zaprášíme moukou, přikryjeme utěrkou a necháme vykynout na teplém místě 2 – 3 hodiny.

4

Vykynuté těsto vyklopíme na vál a zapracujeme do něj rozinky.

5

Z hotového těsta vytvoříme podlouhlý bochánek, který pečeme v předehřáté troubě na 130 °C 50 minut.

6

Hotovou štolu necháme vychladnout a pocukrujeme moučkovým cukrem.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3