Recepty Dezerty Pečené Vánoční štrúdl
Ingredience
200 g sušených meruněk
1 hrnek rozinek
100 ml rumu
50 g mandlí
1 lžička skořice
1 lžíce cukru
2 velká jablka
1 listové těsto
10 lžic strouhanky
1 žloutek
Postup přípravy
1
Sušené meruňky nakrájejte na kousky. Spolu s rozinkami je zalijte přes noc rumem.
2
Rum slijte, k ovoci přidejte nasekané mandle, skořici, cukr a na kostičky nakrájená jablka.
3
Rozválejte listové těsto.
4
Doprostřed těsta nasypte strouhanku, na ni dejte směs jablek a sušeného ovoce a srolujte jako klasický závin.
5
Povrch potřete žloutkem a dejte péct asi na 20–30 minut do trouby vyhřáté na 200 °C.
6
Před podáváním pocukrujte.
Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Prohlédněte si letáky a katalogy

1 / 8