Recepty Hlavní jídla Vařené koleno s hořčicí a křenem
Ingredience
1 vepřové koleno
1/2 celeru
1 mrkev
1 petržel
3 kuličky nového koření
2 bobkové listy
špetka soli
špetka pepře
žitný chléb
plnotučná hořčice
čerstvý nebo sterilovaný křen
Na marinádu
100 ml olivového oleje
100 ml piva
1 lžíce plnotučné hořčice
1 lžička medu
2 stroužky česneku
1 chilli paprička
špetka soli
špetka pepře
Popis

Tip: K pečenému kolenu se výborně hodí nakládaná zelenina.

Postup přípravy
1
Celé koleno vařte s celerem, mrkví a petrželí, novým kořením, bobkovým listem a pepřem v osolené vodě asi 1 hodinu. Doba vaření záleží na velikosti kolena.
2
Koleno dejte do pekáčku a potřete ho marinádou.
3
Marinádu připravte smícháním oleje s pivem, hořčicí, medem, utřeným česnekem a nasekanou chilli papričkou. Marinádu dochuťte solí a pepřem.
4
Koleno pečte při 180 °C dozlatova, asi 45 min. Podávejte s chlebem, hořčicí a křenem.
Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Recepty podle Vaší chuti

A jéje! Žádné výsledky Prosím, změňte kategorii.
před 2 měsíci