Recepty Dezerty Pečené Vefčiny tříbarevné koláčky

Ingredience

Těsto:
500 g polohrubé mouky
2 hrsti krystalového cukru (mletého)
1 špetka soli
2 vejce (1 celé a 1 žloutek)
½ kostky margarínu (rozehřatého)
1 citron (nastrouhaná kůra)
3 lžíce slunečnicového oleje
1 kostka čerstvého droždí
mléko (vlažné na zadělání těsta)
Náplň tvarohová:
1 kostka měkkého tvarohu
1 vejce (jen žloutek)
rozinky
3 lžíce krystalového cukru
Náplň maková:
10 dkg mletého máku
4 lžíce krystalového cukru (mletého)
1 dcl mléka
Náplň borůvková:
10 dkg borůvek (může být i borůvkový džem)
Drobenka:
½ másla
10 dkg krupicového cukru
20 dkg hrubé mouky

Postup přípravy

1

Uděláme si kvásek z trochy cukru, mouky a vlahého mléka, poté přidáme zbývající cukr, mouku, sůl, kůru z citrónu, 3 lžíce oleje, rozehřátou Heru, vejce a žloutek a zaděláme těsto vlahým mlékem. Necháme asi hodinu kynout. Mezitím si připravíme náplně, u tvarohové smícháme tvaroh s rozinkami, cukrem a žloutkem. Na makovou náplň dáme povařit mletý mák, cukr a mléko, necháme odpočinout, udělá se hmota. Borůvky trochu osladíme, v případě džemu budeme jen klást doprostřed koláče. Drobenku připravíme tak, že všechny ingredience smícháme. Po vykynutí těsta tvoříme tenké koláčky o průměru cca 10 cm, ale pokud chceme, můžeme si udělat i koláče větší podobné frgálům. Doprostřed dáme postupně všechny náplně nebo jen ty, které nám nejvíce chutnají. Poté sypeme drobenkou. Koláče je nejlepší péct na plechu s pečícím papírem, dokud nejsou okraje růžové/cca 20 minut na 180 st. Pro křehkost a lahodnou chuť můžeme ještě hotové a horké potřít rozpuštěným máslem.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3