Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Hrášek necháme rozmrazit. Cibuli i mrkev oloupeme a nakrájíme na drobno. Mrkev můžeme klidně nastrouhat, aby se nám stihla rychleji uvařit.
Čerstvý špenát očistíme a vložíme ho do cedníku. Špenátové listy spaříme horkou vodou.
V hrnci osmažíme cibuli společně s mrkví a vše zaprášíme moukou. Rychle zamícháme, aby byla mouka pěkně hladká a zalijeme trochou vody.
Jakmile se začne polévka vařit, přidáme hrášek a špenát. Polévku ochutíme solí. Přidáme kmín a špetku muškátového oříšku.
Polévku povaříme, dokud není zelenina měkká, a pak ji rozmixujeme ponorným mixérem do hladka. Podle potřeby ještě přidáme vodu.
Polévku podáváme posypanou čerstvou pažitkou.