Recepty Dětská jídla Hlavní jídla Veganské burgery se špenátem

Ingredience

250 g cizrny ve slaném nálevu
50 g čerstvých špenátových listů
2 stroužky česneku
1 cibule
1 lžíce lněných semínek
1 lžíce petrželky (sušené)
1 lžíce mletého kmínu
2 lžičky sezamu
2 rajčata
4 plátky hlávkového salátu
2 lžíce sojanézy
mletý černý pepř
sůl
slunečnicový olej

Popis

TIP: Vegetariáni mohou burgery podávat v klasických burgerových houskách. I bez nich ale chutnají skvěle!

Postup přípravy

1

Den předem si připravíme cizrnu. Cizrnu zalijeme vodou a necháme ji máčet 12 hodin.

2

Druhý den připravenou cizrnu zcedíme a rozmixujme. Do rozmixované cizrny přidáme lisovaný česnek, kmín, petrželku, lněná i sezamová semínka.

3

Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno. Špenát propláchneme, necháme okapat a nasekáme jej na menší kousky.

4

Cibuli a zeleninu vmícháme do cizrnové směsi. Podle chuti směs osolíme a opepříme. Pokud bude směs příliš suchá, přidáme trochu vody.

5

Ze směsi vytvarujeme burgery a osmažíme je na pánvi do zlatova.

6

Burgery podáváme se sojanézou, salátem a na plátky nakrájenými rajčaty.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3