Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
TIP: Vegetariáni mohou burgery podávat v klasických burgerových houskách. I bez nich ale chutnají skvěle!
Den předem si připravíme cizrnu. Cizrnu zalijeme vodou a necháme ji máčet 12 hodin.
Druhý den připravenou cizrnu zcedíme a rozmixujme. Do rozmixované cizrny přidáme lisovaný česnek, kmín, petrželku, lněná i sezamová semínka.
Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno. Špenát propláchneme, necháme okapat a nasekáme jej na menší kousky.
Cibuli a zeleninu vmícháme do cizrnové směsi. Podle chuti směs osolíme a opepříme. Pokud bude směs příliš suchá, přidáme trochu vody.
Ze směsi vytvarujeme burgery a osmažíme je na pánvi do zlatova.
Burgery podáváme se sojanézou, salátem a na plátky nakrájenými rajčaty.