Recepty Hlavní jídla Veganské burgery se špenátem
Ingredience
250 g cizrny
50 g špenátu
2 stroužky česneku
1 cibule
1 lžíce lněných semínek
1 lžíce sušené petrželky
1 lžíce mletého kmínu
2 lžičky sezamových semínek
2 rajčata
4 plátky hlávkového salátu
2 lžíce sojanézy
pepř
sůl
olej
Popis

TIP: Vegetariáni mohou burgery podávat v klasických burgerových houskách. I bez nich ale chutnají skvěle!

Postup přípravy
1
Den předem si připravíme cizrnu. Cizrnu zalijeme vodou a necháme ji máčet 12 hodin.
2
Druhý den připravenou cizrnu zcedíme a rozmixujme. Do rozmixované cizrny přidáme lisovaný česnek, kmín, petrželku, lněná i sezamová semínka.
3
Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno. Špenát propláchneme, necháme okapat a nasekáme jej na menší kousky.
4
Cibuli a zeleninu vmícháme do cizrnové směsi. Podle chuti směs osolíme a opepříme. Pokud bude směs příliš suchá, přidáme trochu vody.
5
Ze směsi vytvarujeme burgery a osmažíme je na pánvi do zlatova.
6
Burgery podáváme se sojanézou, salátem a na plátky nakrájenými rajčaty.
Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Recepty podle Vaší chuti

A jéje! Žádné výsledky Prosím, změňte kategorii.
před 2 měsíci
před 2 měsíci
30 min.
Dezerty
před 2 měsíci