Recepty Hlavní jídla Veganský bochník

Ingredience

2 šálky červené čočky
½ šálku ovesných vloček
½ šálku strouhanky
½ cibule
2 mrkve
1 hrst čerstvé petrželky (listů)
½ šálku čerstvé červené papriky (nakrájené)
2 česneky (stroužky)
2 lžíce rajčatového pyré
2 lžíce slunečnicového oleje
2 lžíce lněných semínek (nebo mouky z nich)
1 lžička tymiánu
1 lžička majoránky
¼ lžičky soli
mletý černý pepř
Příloha:
brambory
forma na chleba

Postup přípravy

1

Zeleninu očistíme, nakrájíme ji a prolisujeme česnek. Předehřejeme troubu na 175 °C.

2

Uvaříme čočku.

3

V pánvi rozehřejeme olej a vložíme zeleninu s výjimkou česneku. Podusíme, přidáme česnek a dusíme další minutu.

4

Všechny ingredience opatrně a důsledně promícháme.

5

Formu vysteleme pečicím papírem a rovnoměrně naplníme směsí.

6

Pečeme přibližně 45 minut. Před vyjmutím z formy necháme směs odstát po dobu nejméně 15 minut. Podáváme s vařenými brambory. Tip: Bochník se skvěle hodí i jako náplň do plněných paprik.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3