Recepty Dezerty Nepečené Veganský nepečený čokoládový dort

Ingredience

Korpus
200 g sušených datlí
3 lžičky kakaa (raw)
1 lžíce medu
1 lžíce vody
1 špetka mořské soli
Náplň
½ hrnku mandlového mléka
½ hrnku mandlového másla
350 g čokoládových lupínků
mořská sůl
60 g tofu (natural)
200 g směsi ořechů
mandle
vlašské ořechy
oříšky kešu

Postup přípravy

1

Rozmixujte ořechy, ke kterým poté přidejte datle, med, kakao, sůl a vodu. Mixujte, dokud nevznikne jednotná lepivá směs.

2

Dortovou formu vyložte pečicím papírem a korpusovou směs rovnoměrně rozetřete i do krajů. Takto připravenou formu vložte alespoň na 30 minut do mrazáku.

3

V misce smíchejte tofu, mandlové mléko, máslo a míchejte, dokud vám nevznikne hladká náplň. Poté přidejte rozehřáté čokoládové lupínky a pomocí mixéru vše důkladně rozmixujte.

4

Přelijte čokoládovou náplň na korpus a lehce jej posypte mořskou solí.

5

Přelijte čokoládovou náplň na korpus, lehce posypte mořskou solí a na vrch položte plátky mandlí či jiné oblíbené ořechy.

6

Dort uložte na 12 až 24 hodin do lednice a poté podávejte.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3