Recepty Dezerty Nepečené Veganský nepečený čokoládový dort

Ingredience

Korpus

200 g směsi ořechů (mandle, vlašské, kešu)

200 g datlí

3 lžičky raw kakaa

1 lžíce medu

1 lžíce vody

špetka mořské soli

Náplň

½ hrnku mandlového mléka

½ hrnku mandlového másla

350 g čokoládových lupínků

mořská sůl

60 g tofu natural

Postup přípravy

1

Rozmixujte ořechy, ke kterým poté přidejte datle, med, kakao, sůl a vodu. Mixujte, dokud nevznikne jednotná lepivá směs.

2

Dortovou formu vyložte pečicím papírem a korpusovou směs rovnoměrně rozetřete i do krajů. Takto připravenou formu vložte alespoň na 30 minut do mrazáku.

3

V misce smíchejte tofu, mandlové mléko, máslo a míchejte, dokud vám nevznikne hladká náplň. Poté přidejte rozehřáté čokoládové lupínky a pomocí mixéru vše důkladně rozmixujte.

4

Přelijte čokoládovou náplň na korpus a lehce jej posypte mořskou solí.

5

Přelijte čokoládovou náplň na korpus, lehce posypte mořskou solí a na vrch položte plátky mandlí či jiné oblíbené ořechy.

6

Dort uložte na 12 až 24 hodin do lednice a poté podávejte.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Prohlédněte si letáky a katalogy

1 / 8

Recepty podle Vaší chuti

A jéje! Žádné výsledky Prosím, změňte kategorii.
2 3 4