Recepty Dezerty Nepečené Veganský nepečený čokoládový dort
Ingredience
Korpus
200 g směsi ořechů (mandle, vlašské, kešu)
200 g datlí
3 lžičky raw kakaa
1 lžíce medu
1 lžíce vody
špetka mořské soli
Náplň
½ hrnku mandlového mléka
½ hrnku mandlového másla
350 g čokoládových lupínků
mořská sůl
60 g tofu natural
Postup přípravy
1
Rozmixujte ořechy, ke kterým poté přidejte datle, med, kakao, sůl a vodu. Mixujte, dokud nevznikne jednotná lepivá směs.
2
Dortovou formu vyložte pečicím papírem a korpusovou směs rovnoměrně rozetřete i do krajů. Takto připravenou formu vložte alespoň na 30 minut do mrazáku.
3
V misce smíchejte tofu, mandlové mléko, máslo a míchejte, dokud vám nevznikne hladká náplň. Poté přidejte rozehřáté čokoládové lupínky a pomocí mixéru vše důkladně rozmixujte.
4
Přelijte čokoládovou náplň na korpus a lehce jej posypte mořskou solí.
5
Přelijte čokoládovou náplň na korpus, lehce posypte mořskou solí a na vrch položte plátky mandlí či jiné oblíbené ořechy.
6
Dort uložte na 12 až 24 hodin do lednice a poté podávejte.
Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Recepty podle Vaší chuti

A jéje! Žádné výsledky Prosím, změňte kategorii.
před 3 měsíci