Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Připravíme si vnitřek z červené řepy. Na pánvi rozpálíme 2 lžíce olivového oleje. Přidáme najemno nakrájenou cibuli a smažíme na mírném ohni doměkka, a dokud nezesklovatí (asi 7 minut). Přidáme nasekaný česnek, rozmarýn a tymián a smažíme ještě dvě minuty. Hotovou směs necháme vychladnout.
Vlašské ořechy vložíme do kuchyňského robota a rozmixujeme najemno. Dáme si je stranou. Červenou řepu také rozmixujeme v robotu, ale na malé kousky. Přidáme scezené tofu, směs cibule a česneku, uzenou papriku, lahůdkové droždí a sůl. Mixujeme, dokud nezískáme kompaktní směs. Přendáme ji do misky, přisypeme mouku a mleté vlašské ořechy a pořádně promícháme.
Plech vyložíme pečicím papírem. Z řepné směsi vytvarujeme válec dlouhý asi 16 cm. Pečeme v předem vyhřáté troubě na 180 °C asi 30 minut a potom necháme vychladnout.
Mezitím si připravíme houbovou vrstvu. Žampióny očistíme a nakrájíme nadrobno. Na pánvi rozpálíme 2 lžíce olivového oleje. Přidáme najemno nakrájenou cibuli a smažíme na mírném ohni doměkka, a dokud nezesklovatí (asi 7 minut). Přidáme nasekaný česnek a smažíme ještě dvě minuty. Potom přidáme žampióny, tymián, sůl a pepř. Smažíme asi 10 minut. Vzniklou směs přendáme do misky a necháme vychladnout.
Veganské listové těsto rozvineme na pečicí papír, doprostřed naneseme polovinu houbové směsi a položíme na ni připravený válec z červené řepy a potom další polovinu houbové směsi. Zbylé těsto, na kterém není směs, z pravé i levé strany nakrájíme horizontálně na tenké proužky, které následně střídavě z pravé a levé strany pokládáme přes válec z červené řepy pokrytý houbovou směsí. Konce vždy přimáčkneme.
Vrchní část těsta potřeme sójovým mlékem, případně posypeme semínky či hrubozrnnou mořskou solí. Wellington přendáme na plech a pečeme v předem vyhřáté troubě na 200 °C alespoň 30 minut.