VEGE ŠAŠLIK S PLNĚNÝMI LILKY

Ingredience

4 ks vegetariánského šašliku
2 ks lilku
50 g cizrny ve slaném nálevu
1 hrst rozinek
1 špetka šafránu
čerstvý koriandr
sůl
olivový olej
100 g jasmínové rýže (dlouhozrnné)

Postup přípravy

1

Lilky podélně rozřízneme a lžící vydlabeme vnitřek.

2

Takto připravené lilky naskládáme vedle sebe na plech vyložený pečicím papírem, pokapeme je olivovým olejem a pečeme je v troubě vyhřáté na 190 stupňů cca 40 minut.

3

Rýži vsypeme do osolené vody a necháme ji pod pokličkou vařit.

4

V polovině vaření přidáme k rýži špetku šafránu, která nám rýži krásně obarví dožluta.

5

Uvařenou rýži smícháme s cizrnou, rozinkami a podle potřeby dochutíme.

6

Šašlik ogrilujeme z obou stran dozlatova.

7

Jakmile jsou lilky měkké, naplníme je rýžovou směsí.

8

Takto připravené lilky posypeme nasekaným koriandrem, naservírujeme je na talíř a podáváme s grilovaným šašlikem.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3