Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Lilky podélně rozřízneme a lžící vydlabeme vnitřek.
Takto připravené lilky naskládáme vedle sebe na plech vyložený pečicím papírem, pokapeme je olivovým olejem a pečeme je v troubě vyhřáté na 190 stupňů cca 40 minut.
Rýži vsypeme do osolené vody a necháme ji pod pokličkou vařit.
V polovině vaření přidáme k rýži špetku šafránu, která nám rýži krásně obarví dožluta.
Uvařenou rýži smícháme s cizrnou, rozinkami a podle potřeby dochutíme.
Šašlik ogrilujeme z obou stran dozlatova.
Jakmile jsou lilky měkké, naplníme je rýžovou směsí.
Takto připravené lilky posypeme nasekaným koriandrem, naservírujeme je na talíř a podáváme s grilovaným šašlikem.