Jalfrezi je druh indické omáčky, která je plná koření, zázvoru a zeleniny. Obvykle se připravuje s kuřecím masem, ale skvěle chutná i vegetariánská verze s tofu. Inspirujte se naším receptem. Rozhodně si pochutnáte!
2 lžíce olivového oleje
180 g tofu
1 cibule
2 stroužky utřeného česneku
1 chilli paprička
2 cm oddenku zázvoru
2 lžičky kari pasty
1/2 lžičky soli
1 lžička rajčatového protlaku
150 ml vody
1 červená paprika
Cibuli a chilli papričku nakrájíme nadrobno. Na pánvi rozehřejeme olej a zeleninu smažíme společně s česnekem, dokud cibule nezesklovatí a ostatní suroviny se neprovoní.
Přidáme kari pastu, rajčatový protlak a obsah pánve osolíme. Zamícháme, přilijeme vodu. A tři minuty provaříme.
Po uplynulé době do pánve přidáme na kousky nakrájenou červenou papriku a nastrouhaný zázvor. Vaříme ještě sedm minut.
Na závěr přidáme pokrájené tofu a směs necháme už jenom chvíli prohřát.
Více informací
Více informací
Více informací
© 2019 Tesco Stores ČR a.s.