Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Nejprve si připravíme karbanátky. Mrkev oloupeme a nastrouháme najemno. Dáme ji do misky, přisypeme hrášek, nadrobno nakrájenou cibuli, mouku, vejce, sůl, kmín, sladkou papriku, zázvor a prolisovaný česnek. Vše spolu pořádně promícháme, a z těsta ručně vytvarujeme karbanátky.
Karbanátky položíme na rozpálený gril a grilujeme je postupně z obou stran.
Připravíme si omáčku. Do mixéru dáme pastu tahini, červenou řepu, citrónovou šťávu, javorový sirup, majonézu, sůl a vodu. Rozmixujeme do hladka.
Burgerové housky v polovině rozřízneme a cca minutu grilujeme z každé strany. Potom je z vnitřní strany natřeme majonézou, přidáme karbanátek, polníček, omáčku z červené řepy a ředkvičkové klíčky. Přiklopíme vrchní částí žemle a podáváme.
TIP: Burger servírujeme se zeleninovým salátem nebo s hranolky.