Recepty Hlavní jídla Vegetariánský burger s omáčkou z červené řepy a pasty tahini

Ingredience

Burger:
4 housky na hamburger
4 lžíce majonézy
40 g polníčku
4 lžíce klíčků (ředkvičkových klíčků na zdobení)
Vegetariánské karbanátky:
3 mrkve
1 cibule (malá)
100 g mraženého zeleného hrášku
90 g hladké mouky
1 vejce
1 špetka soli
½ lžičky mletého kmínu
½ lžičky mleté papriky
½ lžičky mletého zázvoru
1 stroužek česneku
1 lžíce olivového oleje
Omáčka:
50 ml vody
60 ml tahini
½ červené řepy (uvařené a oloupané)
½ citronové šťávy
1 lžička javorového sirupu
1 lžíce majonézy
1 špetka soli

Postup přípravy

1

Nejprve si připravíme karbanátky. Mrkev oloupeme a nastrouháme najemno. Dáme ji do misky, přisypeme hrášek, nadrobno nakrájenou cibuli, mouku, vejce, sůl, kmín, sladkou papriku, zázvor a prolisovaný česnek. Vše spolu pořádně promícháme, a z těsta ručně vytvarujeme karbanátky.

2

Karbanátky položíme na rozpálený gril a grilujeme je postupně z obou stran.

3

Připravíme si omáčku. Do mixéru dáme pastu tahini, červenou řepu, citrónovou šťávu, javorový sirup, majonézu, sůl a vodu. Rozmixujeme do hladka.

4

Burgerové housky v polovině rozřízneme a cca minutu grilujeme z každé strany. Potom je z vnitřní strany natřeme majonézou, přidáme karbanátek, polníček, omáčku z červené řepy a ředkvičkové klíčky. Přiklopíme vrchní částí žemle a podáváme.

TIP: Burger servírujeme se zeleninovým salátem nebo s hranolky.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3