Recepty Dětská jídla Hlavní jídla Vegetariánský burger s tofu a vaječnou omeletou

Ingredience

4 housky
4 ks tofu (přírodního)
kečup
Na omeletu
4 vejce
50 ml mléka
1 svazek čerstvé pažitky
1 hrst petrželky
sůl
mletý černý pepř
slunečnicový olej
Na marinádu
4 lžíce sójové omáčky
4 lžíce olivového oleje
2 lžíce pikantního kečupu
1 stroužek česneku
2 špetky sušené bazalky
2 špetky sušeného oregana
sůl
mletý černý pepř

Popis

TIP: Připravte si domácí kečup podle našeho receptu.

Postup přípravy

1

Začneme s přípravou marinády na tofu. Do misky nalijeme olivový olej, sojovou omáčku a vmícháme kečup. Marinádu ochutíme lisovaným česnekem, bazalkou, oreganem, podle chuti osolíme a opepříme.

2

Do marinády naložíme plátky tofu a necháme je v marinádě minimálně tři hodiny.

3

Vajíčka rozklepneme, přidáme mléko a vyšleháme, omelety budou nadýchané. Podle chuti je osolíme a opepříme.

4

Aby byly omelety pěkně barevné, přidáme na drobno nakrájenou pažitku a petrželku. Připravíme si pánev na lívance, do které kápneme trochu oleje a nalijeme vaječnou směs. Smažíme z obou stran dozlatova.

5

Na pánvi osmažíme marinované tofu. Bulky rozřízneme, obě půlky pomažeme kečupem, na spodní housku dáme tofu a na něj omeletu.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3