Recepty Hlavní jídla Vegetariánský burger z tempehu se zeleninou a houbami
Ingredience
4 cukety
2 lžíce olivového oleje
100 g čedaru
400 g marinovaného tempehu
2 červené papriky
1 pórek
4 žampiony portobello
1 červená cibule
1 bílá cibule
4 bulky na burgery
sůl
pepř
Na salsu
200 ml bílého jogurtu
3 jarní cibulky
200 g cherry rajčátek
1 chilli paprička
čerstvý koriandr
1 lžička limetkové šťávy
Popis

TIP: Vyzkoušejte s celozrnnou houskou.

Postup přípravy
1
Cukety nakrájejte na hranolky.
2
Osolte je, opepřete, dejte do grilovacího tácku a zakápněte olivovým olejem.
3
Vložte tácek na gril a grilujte přibližně 15 minut.
4
Na poslední 3 minuty cukety zasypte nastrouhaným čedarem.
5
Tempeh rozdělte na 4 porce a grilujte je přibližně 5 minut společně s nakrájenou paprikou, pórkem a žampiony. Přidejte i červenou a bílou cibulku nakrájenou na kroužky.
6
Připravte salsu: Do misky s jogurtem přidejte nasekanou jarní cibulku, rajčátka, chilli papričku a čerstvý koriandr.
7
Vše promíchejte, dochuťte solí, pepřem a šťávou z limetky.
8
Na bulky namažte salsu, přidejte ogrilovaný tempeh, zeleninu a žampiony.
9
Navrch přidejte ještě trošku salsy a přiklopte.
10
Podávejte s cuketovými hranolky.
Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Recepty podle Vaší chuti

A jéje! Žádné výsledky Prosím, změňte kategorii.