Recepty Hlavní jídla Vegetariánský monster burger

Ingredience

2 šálky mraženého zeleného hrášku
140 g kapusty (hlávkové, nakrájené)
½ brokolice (rozebrané na malé růžičky)
1 řapíkatý celer (nasekaný)
1 cibule (nasekaná)
2 stroužky česneku (rozmačkaného)
1 šálek ovesných vloček
1 šálek strouhanky
½ šálku mletých vlašských ořechů
1 lžíce provensálského koření
2 lžičky sójové omáčky
1 lžíce plnotučné hořčice
1 l vody
sůl (dle chuti)
mletý černý pepř (dle chuti)
olivový olej
Pro doplnění
1 lilek (malý)
1 čerstvá červená paprika
Na rajčatovou majonézu
8 lžic sojanézy (veganské majonézy)
6 sušených rajčat v oleji
Na hamburgery
4 housky na hamburger
hlávkový salát

Postup přípravy

1

Vodu přivedeme do varu, vložíme do ní kapustu, po dvou minutách přidáme hrášek. Vaříme 5 minut, potom přidáme brokolici a povaříme dvě minuty.

2

Zeleninu scedíme, necháme vychladnout a dáme do mísy spolu s nakrájeným celerem. Rozmixujeme.

3

Na pánvi zahřejeme trochu olivového oleje a na něm smažíme cibuli, dokud nezesklovatí. Přidáme rozmačkaný česnek a minutu smažíme.

4

Do mísy s rozmixovanou zeleninou dáme ovesné vločky, strouhanku, mleté ořechy, cibuli, česnek. Dochutíme pepřem, sójovou omáčkou, hořčicí a solí.

5

Ze směsi vyformujeme 4 hamburgery.

6

Připravíme si majonézu: Rajčata nakrájíme na malé kousky a vmícháme do majonézy.

7

Lilek a červenou papriku nakrájíme na tenké plátky. Trochu olivového oleje zahřejeme na pánvi a lilek a papriku opečeme dohněda - asi 3 - 4 minuty.

8

Housky rozkrojíme, obě části potřeme rajčatovou majonézou, navrstvíme salát, hamburger, lilek s paprikou, salát a přikryjeme houskou. Upevníme špejlí.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3