Recepty Dětská jídla Hlavní jídla Vegetariánský zapečený květák s parmezánem a česnekem

Ingredience

1 květák
1 lžíce olivového oleje
2 stroužky česneku (prolisovaného)
1 lžička mleté papriky
½ hrnku parmazánu (nastrouhaného)
čerstvá petrželka (na ozdobu)
sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy

1

Troubu předehřejte na 200 °C.

2

Ve velké misce rozdělte květák na růžičky, přidejte olivový olej, sůl, pepř dle chuti, česnek a papriku a pořádně promíchejte.

3

Směs rovnoměrně rozprostřete do zapékací misky.

4

Pečte 15 minut. Poté směs promíchejte, posypte parmezánem a pečte dalších asi 15 minut dozlatova.

5

Před podáváním posypte čerstvou petrželkou.

6

Tip: Do zapékací misky můžete přidat v podstatě jakoukoli zeleninu a recept pokaždé ozvláštnit jinou chutí.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3