Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Chcete vědět více? Přečtěte si informace týkající se souborů cookie. Spravovat soubory cookie
Už jste někdy vyzkoušeli tuto dobrotu? Že ne? Tak vězte, že recept na vejce Benedikt by rozhodně neměl chybět ve vaší kuchařské knize.
Ocet s pepřem svaříme asi tak na polovinu. Pepř vyndáme a nálev dáme stranou. V hrnci si zahřejeme vodu, navrch dáme misku a do ní žloutky a dvě lžíce svařeného octa. Umícháme v pěnu.
Poté přidáme máslo a opět mícháme. Měla by vzniknout omáčka podobná majonéze. Na závěr holandskou omáčku dochutíme solí a citronovou šťávou.
V hrnci opět rozehřejeme vodu. Jakmile se začne vařit, začneme ji pomocí vidličky šlehat do víru. Doprostřed rozklopíme vejce a po dvou minutách ho vyjmeme. Vevnitř musí zůstat tekuté. Tento proces zopakujeme se všemi vejci.
Žemle rozpůlíme a opečeme na rozpálené, suché pánvi. Na každou půlku dáme plátky uzeného lososa, vejce a vše přelijeme holandskou omáčkou. Vrch zasypeme pažitkou.
© 2025 Tesco Stores ČR a.s.