Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Ocet s pepřem svaříme asi tak na polovinu. Pepř vyndáme a nálev dáme stranou. V hrnci si zahřejeme vodu, navrch dáme misku a do ní žloutky a dvě lžíce svařeného octa. Umícháme v pěnu.
Poté přidáme máslo a opět mícháme. Měla by vzniknout omáčka podobná majonéze. Na závěr holandskou omáčku dochutíme solí a citronovou šťávou.
V hrnci opět rozehřejeme vodu. Jakmile se začne vařit, začneme ji pomocí vidličky šlehat do víru. Doprostřed rozklopíme vejce a po dvou minutách ho vyjmeme. Vevnitř musí zůstat tekuté. Tento proces zopakujeme se všemi vejci.
Žemle rozpůlíme a opečeme na rozpálené, suché pánvi. Na každou půlku dáme plátky uzeného lososa, vejce a vše přelijeme holandskou omáčkou. Vrch zasypeme pažitkou.