Recepty Předkrmy Teplé Vejce Benedikt s uzeným lososem
Ingredience
Na omáčku:
150 ml bílého vinného octa
2 kuličky celého pepře
3 žloutky
150 g másla
1 lžička citronové šťávy
sůl
Na podávání:
4 vejce
2 žemle
100 g uzeného lososa
pažitka
Postup přípravy
1
Ocet s pepřem svaříme asi tak na polovinu. Pepř vyndáme a nálev dáme stranou. V hrnci si zahřejeme vodu, navrch dáme misku a do ní žloutky a dvě lžíce svařeného octa. Umícháme v pěnu.
2
Poté přidáme máslo a opět mícháme. Měla by vzniknout omáčka podobná majonéze. Na závěr holandskou omáčku dochutíme solí a citronovou šťávou.
3
V hrnci opět rozehřejeme vodu. Jakmile se začne vařit, začneme ji pomocí vidličky šlehat do víru. Doprostřed rozklopíme vejce a po dvou minutách ho vyjmeme. Vevnitř musí zůstat tekuté. Tento proces zopakujeme se všemi vejci.
4
Žemle rozpůlíme a opečeme na rozpálené, suché pánvi. Na každou půlku dáme plátky uzeného lososa, vejce a vše přelijeme holandskou omáčkou. Vrch zasypeme pažitkou.
Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Prohlédněte si letáky a katalogy

Tesco Leták - aktuální týden

Více informací  Informace



Platí pro hypermarket a obchodní domy.
Letáková nabídka platí v hypermarketech a obchodních domech od 17. 7. od 8:00 do 23. 7. 2019 dle otevíracích dob jednotlivých obchodních jednotek nebo do vyprodání zásob, s výjimkou odlišné platnosti na vybraných stranách. Uvedené ceny jsou v českých korunách. V letáku jsou použity ilustrační fotografie. Za případné tiskové chyby se omlouváme. Tesco Stores ČR, a. s., Vršovická 1527/68 b, Praha 10. ID. č. 2019/21_5k.
Údaje o platnosti
Údaje o platnosti
1 / 8

Recepty podle Vaší chuti

A jéje! Žádné výsledky Prosím, změňte kategorii.
2 3 4