Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Formu na beránka si vymažeme olejem či sádlem a vysypeme hrubou moukou.
Změklý tuk utřeme s cukrem a vanilkovým cukrem do pěny. Přidáme citronovou kůru. Přimícháme postupně mouku smíchanou s práškem do pečiva a hrašku s olejem.
Nakonec přidáme rostlinné mléko. Vše mícháme a vznikne nám hladké těsto. Pečeme ve vyhřáté troubě na 160 °C cca 60 minut.
Po upečení necháme vychladnout a vyklopíme z formy. Můžeme jen pocukrovat nebo zdobit karobovou polevou.
Připravíme si karobovou polevu. Rozpustíme pomalu tuk, v něm rozmícháme cukry, karobový prášek a mouku. Vymícháme do hladké hmoty, kterou hned poléváme beránka.