Recepty Dezerty Pečené Velikonoční beránek s čokoládou a zdobením

Ingredience

350 g polohrubé mouky
200 g moučkového cukru
5 vajec
1 sáček prášku do pečiva
1 hrnek mléka
150 g másla
1 citron (kůra z půlky)
čokoládová poleva
cukrářské zdobení (barevné)

Popis

TIP: Nezapomeneme na stužku, která beránkovi dodá ten pravý velikonoční šmrnc.

Postup přípravy

1

V míse smícháme mouku s kypřícím práškem do pečiva a přidáme citronovou kůru, mléko a utřené žloutky s cukrem.

2

Z bílků připravíme sníh, který vmícháme do těsta jako poslední, a vše lehce promícháme.

3

Formu na beránka vymažeme máslem, vysypeme moukou a vlijeme těsto.

4

Pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C 45 minut.

5

Po upečení necháme beránka ve formě vychladnout a poté opatrně vyklopíme.

6

Zdobíme čokoládovou polevou a barevným zdobením nebo bonbónky.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3