Recepty Dezerty Velikonoční beránek s čokoládou a zdobením
Ingredience
350 g polohrubé mouky
200 g moučkového cukru
5 vajec
1 kypřící prášek
1 hrnek mléka
150 g másla
kúra z půlky citronu
čokoládová poleva
barevné zdobení
Popis

TIP: Nezapomeneme na stužku, která beránkovi dodá ten pravý velikonoční šmrnc.

Postup přípravy
1
V míse smícháme mouku s kypřícím práškem do pečiva a přidáme citronovou kůru, mléko a utřené žloutky s cukrem.
2
Z bílků připravíme sníh, který vmícháme do těsta jako poslední, a vše lehce promícháme.
3
Formu na beránka vymažeme máslem, vysypeme moukou a vlijeme těsto.
4
Pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C 45 minut.
5
Po upečení necháme beránka ve formě vychladnout a poté opatrně vyklopíme.
6
Zdobíme čokoládovou polevou a barevným zdobením nebo bonbónky.
Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Recepty podle Vaší chuti

A jéje! Žádné výsledky Prosím, změňte kategorii.