Velikonoční beránek z bezlepkové mouky

Ingredience

220 g bezlepkové mouky
4 vejce
90 g krupicového cukru
10 g vanilkového cukru
110 ml slunečnicového oleje
12 g prášku do pečiva
1 špetka soli
1 citron (nastrouhaná kůra)
bezlepková mouka (na vysypání formy)
máslo (na vymazání formy)

Popis

TIP: Beránka zasněžte moučkovým cukrem a dozdobte velikonočními dekoracemi.

Postup přípravy

1

Oddělíme si žloutky od bílků. Žloutky vyšleháme s oběma cukry a solí. Přidáme olej a mouku s práškem do pečiva.

2

Z bílků ušleháme sníh, který opatrně vmícháme do těsta. To vlijeme do vymazané a vysypané formy.

3

Beránka pečeme v rozpálené troubě na 170 °C 50 minut.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3