Velikonoční beránek z bezlepkové mouky
Ingredience
220 g bezlepkové mouky
4 vejce
90 g krupicového cukru
10 g vanilkového cukru
110 ml slunečnicového oleje
12 g prášku do pečiva
špetka soli
nastrouhaná kůra z jednoho citronu
bezlepková mouka na vysypání formy
máslo na vymazání formy
Popis

TIP: Beránka zasněžte moučkovým cukrem a dozdobte velikonočními dekoracemi.

Postup přípravy
1
Oddělíme si žloutky od bílků. Žloutky vyšleháme s oběma cukry a solí. Přidáme olej a mouku s práškem do pečiva.
2
Z bílků ušleháme sníh, který opatrně vmícháme do těsta. To vlijeme do vymazané a vysypané formy.
3
Beránka pečeme v rozpálené troubě na 170 °C 50 minut.
Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Recepty podle Vaší chuti

A jéje! Žádné výsledky Prosím, změňte kategorii.
Před více než 1 rokem