Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Tip: Pro bezlepkovou variantu vyměňte žitnou mouku za pohankovou.
Utřete vejce se třtinovým a vanilkovým cukrem.
Přidejte kůru z citronu, mléko, mouku, kakao a prášek do pečiva. Nakonec vmíchejte olej.
Pečlivě vymažte a vysypte obě části formy na beránka.
Do dílu s obličejem nalijte těsto, přiklopte formu druhým dílem.
Pečte v předehřáté troubě při 180 °C asi 1 hodinu a 15 minut.
Ke konci kontrolujte propečení špejlí, horní část formy již bude možné oddělit. Bude-li špejle suchá, je pečení u konce.
Při vyklápění beránka pomůže, když formu přikryjete mokrou studenou utěrkou.
Beránka posypte moučkovým cukrem a ozdobte mašlí.