Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Připravíme si mísu, do které vložíme čtyři lžíce vlažné vody. Do vody rozdrolíme kvasnice a přidáme cukr. Vše pečlivě rozmícháme a kvásek uložíme na teplé místo.
Hladkou mouku prosejeme a smícháme s lžičkou solí a kmínem, přidáme půl litru vlažné vody a smícháme, nakonec přidáme kvásek a vypracujeme těsto. Podle potřeby přidáme mouku nebo vodu.
Těsto přikryjeme utěrkou a necháme asi 1 hodinu a 30 minut kynout. Hotové těsto rozdělíme na dva díly a vypracujeme kulaté bochánky. Vložíme na plech s pečícím papírem a necháme ještě kynout.
Hotové bochánky dáme péct do předehřáté trouby asi na 15 minut, poté je potřeme slanou vodou a na každý z nich dáme kousek másla.
Chléb pečeme asi 25 minut na 180°C.