Recepty Dětská jídla Velikonoční cukroví

Ingredience

Těsto

300 g hladké mouky

200 g másla

50 g mletých vlašských ořechů

80 g moučkového cukru

2 žloutky

Bílková poleva

200 g moučkového cukru

2 ks bílků

potravinářské barvivo

Postup přípravy

1

Smícháme sypké části těsta, tedy hladkou mouku, mleté ořechy a moučkový cukr.

2

Přidáme rozpuštěné máslo a žloutky. Rukama vypracujeme těsto, které následně uložíme do lednice přibližně na 25 minut.

3

Těsto rozválíme, mělo by mít šířku 2 až 3 mm.

4

Za pomocí formiček tvoříme různé velikonoční motivy, například vajíčka, beránky nebo zajíce. Záleží jen na naši kreativitě.

5

Velikonoční cukroví dáme péci do předehřáté trouby. Pečeme na 180°C přibližně 15 minut.

6

Mezitím si připravíme bílou polevu. Cukr prosejeme do misky a utřeme jej s bílky. Mícháme tak dlouho, dokud nevznikne jemná a hladká poleva. Přidáme potravinářské barvivo a jakmile cukroví vychladne, můžeme začít zdobit.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Prohlédněte si letáky a katalogy


1 / 8

Recepty podle Vaší chuti

A jéje! Žádné výsledky Prosím, změňte kategorii.
2 3 4